Drobiowe kieszonki z kalafiorem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Obiad z kawałkiem mięsa to podstawa w moim domu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 dużych plastrów filetów drobiowych
    200g żółtego sera
    małe różyczki kalafiora
    przyprawy:
    sól
    pieprz
    papryka słodka

    panierka:
    2 jajka
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Drobiowe kieszonki z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kalafior 1. Różyczki kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
  • Filety 2. Plastry mięsa rozbijamy i przyprawiamy.
  • kalafior 3. Na mięso kładziemy różyczki kalafiora
  • filety 4. i posypujemy serem.
  • zamykanie kieszonek 5. Fileta składamy delikatnie i równo na pół i wkładamy naszą kieszonkę do woreczka foliowego ,dookoła dociskamy tłuczkiem.
  • panierka 6. Taką kieszonkę panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
  • smażenie 7. Smażymy wolno na dosyć głębszym oleju na wolnym ogniu.

Porady

Do takich kieszonek możemy włożyć nasz ulubiony farsz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kalafior Kurczak Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować