Drobiowe à la schabowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest proste, łatwe w przygotowaniu i jest alternatywą dla tych, który lubią kotlety w panierce, ale wolą delikatny drób.

Składniki:

  • ● 1 filet z kurczaka
    ● tyle plasterków sera żółtego, ile kotletów
    ● 300 g pieczarek
    ● sól
    ● przyprawa uniwersalna
    ● mąka, bułka tarta i jajko do panierowania
    ● pieprz
    ● olej do smażenia

Drobiowe à la schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki płuczemy, kroimy
    w plasterki, smażymy ok.
    15 minut. Pod koniec smażenia
    oprószamy przyprawą uniwersalną.
  • 2. Filet z kurczaka myjemy,
    kroimy w plastry (jak na schabowe).
    Rozbijamy na kawałki
    grubości ok. 1/2 cm. Panierujemy
    i smażymy.
  • 3. Na kotlety nakładamy łyżkę
    pieczarek i plaster sera.
    Podsmażamy na patelni, aż
    ser się roztopi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Komentarze

Podobne przepisy