Drobiowa z fetą i brokułem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Większość potraw robię według swoich pomysłów.

Składniki:

  • ● 1 kg mielonych filetów z kurczaka
    ● 2 jajka
    ● 20 dag sera feta
    ● 2 łyżki musztardy
    ● bułka tarta
    ● kilka ugotowanych różyczek brokułu
    ● słodka mielona papryka
    ● sól
    ● biały mielony pieprz
    ● oliwa

Drobiowa z fetą i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy jajka,
    musztardę i 5 łyżek bułki tartej. Wyrabiamy. Doprawiamy
    solą, pieprzem oraz
    papryką. Ser kroimy w kostkę
    i mieszamy z masą.
  • 2. Połowę masy przekładamy
    do posmarowanej oliwą
    i posypanej bułką tartą keksówki.
    Wykładamy brokuły
    i przykrywamy resztą masy.
    Wierzch wygładzamy i smarujemy
    oliwą. Pieczemy ok.
    godziny w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 200 °C.

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy