Drobiowa roladka ze śledziem na prostym szpinakowym risotto

0 (0 ocen)

Zestawienie smakowe troszkę ryzykowne ale naprawdę bardzo smaczne. Polecam:)

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    1 płat śledziowy marynowany
    50 g ryżu brązowego ( waga suchego ryżu)
    Garść świeżego szpinaku

    Składnik dodatkowy:

    1 pierś z kurczaka – ok 130-150 g

    Składniki robocze:

    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka oleju kokosowego
    1 łyżka musztardy
    ½ łyżeczki ziół prowansalskich
    Sól, pieprz do smaku
    ½ łyżeczki ostrej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowa roladka ze śledziem na prostym szpinakowym risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1b291bu 1. Mięso umyć, osuszyć i rozkroić. Delikatnie rozbić i oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Następnie posmarować musztardą, położyć płat śledziowy. Zrolować. Włożyć do rękawa do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piec około 20 minut.
  • image-1kfohu5 2. W między czasie przygotować risotto. Czosnek drobno posiekać. W rondlu rozgrzać olej kokosowy, wrzucić czosnek. Zeszklić. Dodać ryż. Lekko go podprażyć . Gdy to nastąpi wlać 100 ml wody. Przykryć pokrywką i dusić.
  • 3. Gdy płynu jest mało a ryż jest jeszcze twardy, należy dolać wody. Doprawić do smaku solą i dusić do miękkości ryżu.
  • image-11ayr7d 4. Na około 5 minut przed końcem duszenia, dodać poszatkowany szpinak. Dodać zioła prowansalskie i dusić 5 minut.
    Na talerz wyłożyć risotto i pokrojoną na plastry roladkę.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować