Drobiowa roladka ze śledziem na prostym szpinakowym risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i rozkroić. Delikatnie rozbić i oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Następnie posmarować musztardą, położyć płat śledziowy. Zrolować. Włożyć do rękawa do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piec około 20 minut.
2.W między czasie przygotować risotto. Czosnek drobno posiekać. W rondlu rozgrzać olej kokosowy, wrzucić czosnek. Zeszklić. Dodać ryż. Lekko go podprażyć . Gdy to nastąpi wlać 100 ml wody. Przykryć pokrywką i dusić.
3.Gdy płynu jest mało a ryż jest jeszcze twardy, należy dolać wody. Doprawić do smaku solą i dusić do miękkości ryżu.
4.Na około 5 minut przed końcem duszenia, dodać poszatkowany szpinak. Dodać zioła prowansalskie i dusić 5 minut.
Na talerz wyłożyć risotto i pokrojoną na plastry roladkę.
Smacznego!
Komentarze