Drobiowa pieczeń do chleba

4.5 (197 ocen)

Bardzo smaczny obkład do chleba ...

Składniki:

  • -indyk gulasz 60 dkg
    -posiekana natka pietruszki 1 pęczek
    -papryka płatki 1 opakowanie
    -cebula czerwona 1 sztuka
    -czosnek 2 ząbki
    -jajka 2 sztuki
    -bułka czerstwa 1 sztuka
    -sól
    -pieprz świeżo mielony
    -papryka ostra 1/2 łyżeczki
    -szynka delikatna 6 plasterków
    -tarta bułka 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Drobiowa pieczeń do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1sc9n1a 1. Bułkę zalać gorącym mlekiem.
    Mięso skręcić przez maszynkę, razem z odciśniętą bułką, cebulą i czosnkiem.
  • image-0htwbis 2. Do mięsa, dodać posiekaną pietruszkę, paprykę w płatkach, jajka i przyprawy.
    Dokładnie wymieszać, jeśli przygotowane mięsko jest zbyt rzadkie należy dosypać bułki tartej i jeszcze raz wymieszać.
  • image-1xm97c0 3. Mięso, wyłożyć do keksowej o dł .24 cm, delikatnie dociskając ręką.
    Wierzch przykryć, plasterkami, szynki żeby lekko zachodziły na siebie.
    Na wierzchu pieczeni, położyć 2 łyżeczki masła.
    Piec w temperaturze 180 stopni około 70 minut.
    SMACZNEGO!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować