Dorsz zapiekany z serem w sosie brokułowym

4.49 (203 ocen)

  • 15 min

Ryba w sosie brokułowym, czyli połączenie dwóch składników, które bardzo lubię.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 świeży brokuł
    1 duży filet z dorsza
    kilka łyżek śmietany 18%
    sól, pieprz, pietruszka suszona
    żółty ser
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz zapiekany z serem w sosie brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i lekko podgotować w osolonej wodzie.
  • 2. Filet z dorsza pokroić na kawałki, natrzeć solą i pieprzem.
  • 3. Część wody, w której gotował się brokuł zlać, a do reszty dodać śmietanę, pietruszkę suszoną, pieprz i trochę startego żółtego sera. Wymieszać.
  • 4. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą włożyć filet z dorsza i polać sosem brokułowym.
    Piec 30min.175 stopni w nagrzanym piekarniku.
    Pod koniec pieczenia wierzch posypać startym żółtym serem.
  • Ziemniaki pieczone z marchewką na parze 5. Dorsza podaję z pieczonymi ziemniakami oraz marchewką gotowaną na parze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować