Dorsz z marchewką i groszkiem

4.5 (174 ocen)

Bardzo smaczne i lekkie danie :-)

Składniki:

  • 450g filetów z dorsza (po rozmrożeniu i odsączeniu)
    250g marchewki z groszkiem (z mrożonki)
    sok z połowy cytryny
    1 mały pęczek natki pietruszki
    masło do wysmarowania blaszki
    sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz z marchewką i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotujemy marchewkę z groszkiem 1. Marchewkę z groszkiem zalewamy wodą z odrobiną soli i gotujemy aldente - odcedzamy na durszlaku.
  • przed włożeniem do piekarnika 2. Blaszkę smarujemy masłem i wykładamy ugotowane warzywa.Na nie układamy filety ryby.Całość kropimy cytryną,solimy,pieprzymy i posypujemy drobno posiekana natka pietruszki.
  • 3. Nakrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C na 15 minut i gotowe.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami...
    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Dorsz Groszek Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować