Dorsz z kasza jaglaną i grilowaną cukinią

4.5 (193 ocen)

  • 40 min

Bardzo zdrowe i pożywne danie. Aromatyczny dorsz na parze z super zdrową kaszą jaglaną i grilowaną cukinią podrasowaną serem feta to świetny pomysł na obiad. Jeśli uda Wam się zdobyć świeżą rybkę i sezonowa cukinię danie nabierze jeszcze lepszego smaku

  • 40 min

Składniki:

  • Do przygotowania:

    -filet z dorsza
    -kasza jaglana
    -cukinia
    -ser feta

    +przyprawa do ryb, naturalna przyprawa uniwersalna, sól, łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz z kasza jaglaną i grilowaną cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, suszymy i nacieramy przyprawami. Odstawiamy aż smaki przejdą w głąb mięsa.
  • 2. Odmierzamy odpowiednią ilość kaszy jaglanej, płuczemy ją i gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem naturalnej przyprawy uniwersalnej(jest zdrowsza niż ta oryginalna).
  • 3. Cukinię dokładnie myjemy, kroimy w plasterki i doprawiamy solą. Grilową patelnie rozgrzewamy z łyżką dobrej oliwy i grilujemy cukinię. Kiedy cukinia będzie gotowa smarujemy z jednej strony serem feta i zostawiamy na rozgrzanej patelni pod przykryciem.
  • 4. Dorsza umieszczamy w maszynie do parowania i nastawiamy urządzenie zgodnie z instrukcją.
  • 5. Kiedy wszystkie składniki naszego dania będą gotowe wykładamy je na talerz i rozkoszujemy się zdrową potrawą, po której nie będziemy czuli się ciężcy i przejedzeni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować