Dorsz w porach z dynią

0 (0 ocen)

Dorsz zapiekany w porach, dyni i ziemniakach. Tak przygotowana ryba to bardzo smaczny pomysł na obiad.

Składniki:

  • 700g polędwicy z dorsza
    700g ziemniaków
    przyprawa do ziemniaków
    200g dyni Hokkaido
    2 pory
    2 ząbki czosnku
    2 jajka
    200g śmietany 18%
    100g sera typu feta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Zapiekanki

Dorsz w porach z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-24ptnm6 1. Ziemniaki pokroić w talarki i razem z dynią smażyć na patelni, aż zmiękną. Przyprawić przyprawą do ziemniaków. Wyłożyć na wytłuszczoną formę do pieczenia. Rybę osuszyć i oprószyć solą z pieprzem mielonym. Obsmażyć lekko z dwóch stron i położyć na ziemniakach.
  • image-1wcjbw0 2. Na tej samej patelni podsmażyć posiekane ząbki czosnku i wrzucić pokrojonego w krążki pora. Smażyć, aż zmięknie. Wyłożyć na dorsza. Do miseczki wbić jajka, pokruszyć ser i dodać śmietanę. Wszystko zmiksować blenderem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190*C i tuż przed włożeniem zapiekanki wlać mieszankę jajeczno-śmietankową. Piec przez 30-40min. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Por Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować