Dorsz w cieście piwnym

0 (0 ocen)

Przepyszny dorsz w złotej panierce.

Składniki:


  • 400g-500g filetów z dorsza
    2 jajka
    1 szklanka piwa
    1 1/4 szklanki mąki
    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Dorsz w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlej piwo, wbij jajka i wsyp mąkę. Dokładnie zmiksuj składniki.Dorsza opłukaj i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. Filety obtaczaj w cieście i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy