Dorsz w cieście piwnym

0 (0 ocen)

Pyszna , soczysta rybka .Zasmakuje naszym domownikom .

Składniki:

  • 50 dag polędwicy z dorsza

    1 łyżka przyprawy do ryb

    1 szklanka mąki kukurydzianej

    3/4 szklanki jasnego piwa

    2 jajka

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz

    olej do smażenia

Dorsz w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem .

    Podzielić na porcje .

    Oprószyć przyprawą do ryb .

    Przygotować ciasto : mąkę , piwo , jajka , proszek do pieczenia , sól i pieprz zmiksować .

    Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor .

    Podawać z frytkami i sosem czosnkowym .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy