Dorsz smażony, ziemniaki, surówka

4.5 (162 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i zdrowa ryba,dorsz w mącznej panierce podany z ziemniakami i surówką.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dorsz bez skóry 1 kg
    ziemniaki 8 szt.
    cebula połowa
    mąka do panierki
    sól
    pieprz ziołowy do smaku
    kapusta kiszona z żurawiną
    oliwa
    koper
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne Dania z ryb

Dorsz smażony, ziemniaki, surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na gorącej patelni z olejem smażymy dorsza przyprawionego solą i pieprzem oraz obtaczanym w mące. Smażymy na oleju rzepakowym, z obu stron na złoty kolor. W między czasie robimy surówkę z kiszonej kapusty i cebuli pokrojonej w drobną kostkę doprawioną oliwą i pieprzem oraz gotujemy ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odparowujemy, tłuczemy. Ziemniaki nakładamy na talerz, posypujemy koprem, obok kładziemy kawałek usmażonego dorsza i surówkę.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować