Dorsz po marynarsku

4.49 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od kiedy jestem mamą, gotuję codziennie. Moja córka uwielbia ryby, a dzięki temu daniu zjada też warzywa.

Składniki:

  • ● 50 dag filetów z dorsza
    ● 4 ziemniaki
    ● 2 cebule
    ● marchewka
    ● 1/2 selera
    ● 1/2 szkl. soku pomidorowego
    ● 10 dag śmietany 30-proc.
    ● sok z cytryny
    ● ząbek czosnku
    ● mąka
    ● olej
    ● natka pietruszki
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z dorsza

Dorsz po marynarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety skrapiamy sokiem
    z cytryny i oprószamy pieprzem
    i solą. Obtaczamy
    w mące i podsmażamy.
  • 2. Cebule i ziemniaki kroimy
    w plastry, a marchewkę i selera
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Podsmażamy.
  • 3. W żaroodpornym naczyniu
    układamy warzywa, a następnie
    rybę. Zalewamy śmietaną
    wymieszaną z sokiem pomidorowym.
    Posypujemy posiekanym
    ząbkiem czosnku, doprawiamy.
    Pieczemy ok. 30
    minut w 180 °C. Przed podaniem
    posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować