Dorsz na parze z sałatką

4.97 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem nauczycielką angielskiego, więc często szperam w zagranicznych przepisach.

Składniki:

  • 1/2 fileta z dorsza
    ząbek czosnku
    łyżka soku z cytryny
    rzymska sałata
    op. mozzarelli w kulkach
    1/2 szkl. czarnych oliwek bez pestek
    po 1/2 łyżeczki octu z winogron i jabłek
    łyżka majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    rozmaryn
    kolendra
    kmin rzymski
    oliwa z oliwek
    sól
Wystaw ocenę:

4.97 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z dorsza

Dorsz na parze z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Oprószamy solą, kolendrą, kminem rzymskim i rozmarynem. Skrapiamy połową soku z cytryny i oliwą z oliwek. Odstawiamy na chwilę. Gotujemy na parze ok. 7 minut.
  • 2. Oliwki kroimy w plasterki. Mozzarellę osączamy. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Mieszamy z oliwkami oraz kulkami mozzarelli.
  • 3. Majonez mieszamy z jogurtem, zmiażdżonym czosnkiem, octami, łyżeczką oliwy i natką pietruszki. Solimy. Polewamy sałatkę i skrapiamy resztą soku z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować