Dorsz duszony w marchewce

4.48 (178 ocen)

  • 45 min

Ryba -dorsz- przygotowana inaczej... bo duszona w marchewce :) przepyszne danie!!Polecam

  • 45 min

Składniki:

  • 4 porcje filetów z dorsza
    mąka
    2 duże marchewki
    5-6 łyzek słodkiej śmietanki
    3/4 szklanki wody
    olej
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz mielony
    maggi
    sok z cytryny
    oraz świeża bazylia
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz duszony w marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Osolić i posypać pieprzem rybę . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z tłuszczu.
    2 Marchew obrać i utrzeć na tarce na tych grubszych oczkach. Zalać wodą, lekko osolić i dusić 20 minut . Dolać śmietankę .Doprawić do smaku maggi, sokiem z cytryny, pieprzem , solą . Włożyć rybę i dusić na małym gazie około 10 minut. Przez zakonczeniem duszenia , dodac 4 rozdrobnione listki bazyli.
    Smacznego:)

Porady

-marchewke dusimy bez przykrycia garnuszka -zamiast smietnaki mozna użyc jogurtu naturalnego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować