Dorada zapiekana z warzywami w orientalnym stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryczkę, chilli, imbir i czosnek siekamy drobno, przekładamy do miseczki, dodajemy oliwę i sok wyciśnięty z połowy limonki, doprawiamy solą i pieprzem. Rybę filetujemy i marynujemy, z wierzchu solimy rybę.
2.Pak choi przekrawamy na pół, marchewki obieramy i kroimy na 4, cukinie kroimy w grube słupki, warzywa układamy na talerzu, razem z dymką i skrapiamy oliwą, posypujemy papryką słodką.
3.Z foli aluminiowej robimy 2 kieszonki, układamy w każdej nich warzywa na to rybę i plasterek limonki. Zapiekamy wszystko 30 minut w 200 stopniach.
4.Makaron zalewamy wodą, odcedzamy i podsmażamy z sosem sojowym na odrobinie oleju.
Komentarze