Dorada zapiekana z warzywami w orientalnym stylu

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna ryba o zwartym mięsie w orientalnym stylu

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dorada: 2 sztuki
    - kapusta pak choi: 1 sztuka
    - marchew: 2 sztuki
    - cukinia (młoda): 0.5 sztuki
    - dymka: 2 sztuki
    - papryczka chilli (ta mniej ostra): 0.5 sztuki
    - limonka: 0.5 sztuki
    - imbir (1 cm): 1 sztuka
    - oliwa ziołowa (ja używałam z bazylią): 3 łyżki
    - sól,pieprz: 1 sztuka
    - papryka słodka: 1 sztuka
    - Makaron Chow Mein: 100 gramów
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorada zapiekana z warzywami w orientalnym stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryczkę, chilli, imbir i czosnek siekamy drobno, przekładamy do miseczki, dodajemy oliwę i sok wyciśnięty z połowy limonki, doprawiamy solą i pieprzem. Rybę filetujemy i marynujemy, z wierzchu solimy rybę.
  • 2. Pak choi przekrawamy na pół, marchewki obieramy i kroimy na 4, cukinie kroimy w grube słupki, warzywa układamy na talerzu, razem z dymką i skrapiamy oliwą, posypujemy papryką słodką.
  • 3. Z foli aluminiowej robimy 2 kieszonki, układamy w każdej nich warzywa na to rybę i plasterek limonki. Zapiekamy wszystko 30 minut w 200 stopniach.
  • 4. Makaron zalewamy wodą, odcedzamy i podsmażamy z sosem sojowym na odrobinie oleju.
  • 5. Podajemy rybę na warzywach, do tego makaron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować