Dorada pieczona z rozmarynem i czosnkiem

4.49 (178 ocen)

Aromatyczna ryba na obiad.

Składniki:

  • 2-3 dorady
    Sól, pieprz,
    Sok z jednej cytryny,
    2 ząbki czosnku,
    parę gałązek rozmarynu
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorada pieczona z rozmarynem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeśli kupimy doradę już wyczyszczoną to myjemy ją, suszymy i przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i na ½ godziny wkładamy do lodówki. Jeśli ryba nie będzie wyczyszczona to musimy ją przeciąć wzdłuż brzucha i oczyścić wnętrze a następnie dobrze wymyć i przyprawić.
  • 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, rybę posypujemy rozmarynem i obkładamy plasterkami z czosnku , następnie naczynie z rybą przykrywamy folią i pieczemy pod przykryciem 40 minut. Zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 10 minut bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorada Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować