Domowy torcik pischinger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewamy kremówkę, dodajemy cukier, połamaną czekoladę i masło. Na małym gazie rozpuszczamy, cały czas mieszając (do połączenia się składników) i zagotowujemy.
2.1/3 masy odstawiamy na bok do reszty wsypujemy zmielone orzechy laskowe, migdały i orzechy włoskie.
3.Masę studzimy. Wafle przekładamy masą czekoladową z orzechami (każdy torcik składa się z 4 warstw). Przykrywamy np. papierem do pieczenia i kładziemy na nich coś ciężkiego. Pozostawiamy na kilka godzin.
4.Masę, która wyciekła rozsmarowujemy na bokach Pischingerów, które dodatkowo smarujemy podgrzaną masą czekoladową (tą którą odłożyliśmy na bok) i szybko obtaczamy w mielonych orzechach laskowych.
Pozostawiamy do zastygnięcia.
Komentarze