DOMOWY SOK MALINOWY

5 (149 ocen)

  • 30 min

Pyszny..prawdziwy soczek malinowy bez konserwantów.Na jesienne chlody i przeziębienia idealny

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg malin
    600 g cukru
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Sok

Domowy sok malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zasypujemy maliny cukrem 1. Maliny zasypujemy cukrem,odstawiamy na noc w ciepłe miejsce zeby puściły sok
  • 2. Maliny przekładamy do garnka,zagotowujemy.Mieszamy łyzką aż rozpuści się cały cukier.Przelewamy gorący sok przez sitko,wlewamy do butelek lub słoiczków.Odwracamy do góry dnem,odstawiamy do zamknięcia.Wlewając gorący sok juz go potem wbutelkach nie wekuję.Pozostały miąższ jestst dobry na kompot lub jako dodatek np do białego sera.Mozna go tez zawekowac.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować