Domowy smalec

5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najlepszy do świeżego pieczywa :)

Składniki:

  • ok. 1 kg tłustego surowego boczku
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Domowy smalec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w drobną kostkę, wrzucić do garnka i smażyć na średnim ogniu aż wytopi się tłuszcz i skwarki się zezłocą. Dodać pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, gotować do zrumienienia się cebuli. Doprawić do smaku niewielka ilością soli i pieprzu. Przelać do miseczek i odstawić do lodówki. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Smalec

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować