Domowy pasztet z papryką

4.5 (160 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Pyszny ,domowy pasztet,idealny na każdą imprezę

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 400g karczek wieprzowy
    4łyżki manna
    2szt jajka
    majeranek
    pieprz czarny mielony
    kucharek do smaku
    papryka konserwowa
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Domowy pasztet z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso gotujemy,studzimy i kręcimy przez maszynkę drobnym sitem.Na wywarze z mięsa gotujemy mannę na gęsto ,studzimy.Do mięsa dodajemy jajka,mannę,przyprawiamy majerankiem,pieprzem,kucharkiem,dobrze mieszamy.Do aluminiowej foremki wkładamy trochę masy mięsnej rozkładamy po całości,układamy wzdłuż paseczki papryki,przykrywamy masą mięsną,na masę wykładamy paski papryki i przykrywamy masą mięsną.Pieczemy ok.1 godziny.Wychodzą 2 foremki pasztetu 19x8

Porady

Do pasztetu możemy dodać pieczarki lub grzybki suszone co kto woli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować