Domowy paprykarz

5 (189 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Domowy najlepszy

Składniki:

  • 450g wędzonego łososia lub innej wędzonej ryby
    100g ryżu
    duża marchewka
    duża cebula
    pietruszka
    150g koncentratu pomidorowego
    3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    sól do smaku
    2 listki laurowe
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    kilka łyżek oleju
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Ryba Przystawki Paprykarz

Domowy paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozdrobnić na mniejsze kawałki , ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie
  • 2. Warzywa oczyścić , marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce jarzynowej , cebulę pokroić w kostkę
  • 3. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę , dodać marchewkę i pietruszkę , chwilę smażyć , podlać niewielką ilością wody ,dodać liść laurowy i ziele angielskie , dusić do miękkości
  • 4. Do miękkich warzyw dodać koncentrat , paprykę , pieprz cayenne , dokładnie wymieszać , chwilę smażyć
  • 5. Do wystudzonych warzyw dodać rybę i ryż , dosmaczyć
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryby Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować