Domowy marynowany imbir

4.49 (162 ocen)

  • Łatwy

oto przepis na marynowany imbir, który z łatwością przygotujesz w domu. Idealnie pasuje jako dodatek do potraw, szczególnie do sushi.

  • Łatwy

Składniki:


  • - korzeń imbiru: 400 gramów
    - ocet ryżowy: 2 szklanki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - sól: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Pikle Przystawki

Domowy marynowany imbir - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Imbir obieramy ze skórki. najłatwiej zrobić to przy pomocy malej łyżeczki. Korzeń ścieramy na szatkownicy, albo po prostu kroimy w cieniutkie plasterki. Imbir wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy pół minuty aż lekko zmięknie po czym odcedzamy na sitku.
  • Imbir marynowany 2. W rondelku zagotowujemy ocet z solą i cukrem.

    Imbir układamy ścisło w wyparzonych słoiczkach i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i odstawiamy słoiczek do ostygnięcia. marynowany imbir przechowujemy w lodówce przez kilka tygodni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować