Domowy kurczak w papirusie

4.42 (193 ocen)

  • 20 min

Zamiast kupować , zrobiłam po domowemu, dodając ulubione przyprawy i znacznie mniej soli.Wyszedł lepszy niż kupiony i znacznie tańszy.

  • 20 min

Składniki:

  • Pierś z kurczaka
    ulubione przyprawy
    sól
    zioła
    kawałek papieru do pieczenia
    odrobina oleju
Wystaw ocenę:

4.42 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowy kurczak w papirusie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kotlety.
    Leciutko rozbijamy tłuczkiem lub pięścią (przez folię).
    Nacieramy ulubionymi przyprawami i solą, posypujemy ziołami, skrapiamy kilkoma kroplami oleju.
  • 2. Z papieru wycinamy odpowiedniej wielkości prostokąty, (dwa razy większe od płatów mięsa)
    Patelnię rozgrzewamy, kładziemy filety zawinięte w papier, smażymy z obu stron po ok. 3 minuty.

Porady

Do potrawy możemy dodać przyprawy takie jak lubimy :paprykę, curry, sól, biały pieprz, czy gotową mieszankę do kurczaka, kebab-gyros i inne. Zioła mogą też być różne (ja użyłam lubczyk ) Czas smażenia uzależniony jest od grubości kotletów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk Przyprawy Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować