Domowy krem bueno

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Chyba każdy z nas choć raz spróbował batonika Kinder Bueno i marzył o następnym. W ciąży, to była moja największa zachcianka. Teraz postanowiłam wykonać w domu swój własny krem.

  • 30 min

Składniki:

  • 150g orzechów laskowych
    1 szklanka mleka w proszku
    250g masła
    125 ml śmietanki 30%
    125 ml mleczka kokosowego
    2 cukry waniliowe
    1/2 olejku waniliowego Dr Oetker
    5 łyżeczek miodu wielokwiatowego
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Domowy krem bueno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy siekamy i prażymy w piekarniku lub na patelni. Masło rozpuszczamy wraz z dodatkiem cukrów waniliowych i olejku. Gotowym zalewamy uprażone orzechy. Blendujemy. Do masy dodajemy śmietankę, miód oraz mleczko kokosowe. Nadal mieszamy. Na końcu powoli dodajemy po odrobinie mleka w proszku cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Z podanej liczby składników wychodzi ok 70 dkg masy.

Porady

Krem można zjeść sam lub użyć do deserów i tortów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PRZEPIS DNIA Niedziela 28.09.2014r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=147 KHWS_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować