Domowy budyń czekoladowy

4.5 (169 ocen)

  • 10 min

Jest o wiele lepszy od takiego z torebki.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    0,5 litra mleka
    2 łyżki brązowego cukru lub syropu klonowego
    1 łyżka masła
    2 łyżki kakao
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mąki pszennej
    1 żółtko
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy budyń czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 125ml mleka dokładnie mieszamy mąki, kakao i żółtko. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem lub syropem klonowym i masłem. Następnie dodajemy mleko z mąkami i gotujemy aż masa zgęstnieje. Podajemy w pucharkach z odrobiną soku lub oprószając czekoladą.

Porady

Podajemy w pucharkach z odrobiną soku lub oprószając czekoladą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować