Domowy baton orzechowy

4.49 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Domowy batonik na ciasteczkowym spodzie z dużą ilością orzechów i innych bakalii , bardzo smaczna przekąska nie tylko dla dzieci ;)

Składniki:

  • 2 szkl. zmielonych ciastek owsianych
    1/2 szkl. roztopionego masła
    150 g czekolady mlecznej
    1/2 szkl. rodzynek
    1 szkl. pokrojonych orzechów ( włoskie , laskowe , ziemne , migdały )
    1 szkl.wiórek kokosowych
    puszka mleka skondensowanego słodzonego
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy baton orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonych ciastek dodać masło , wymieszać .
  • 2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia , wyłożyć ciastka , wyrównać i dobrze docisnąć używając szklanki
  • 3. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki , rozłożyć na ciastka następnie rodzynki , wiórka kokosowe i orzechy całość zalać mlekiem
  • 4. Piekarnik nagrzać do 175*C , piec około 30 minut .

Porady

Jeśli chcemy mniej słodki baton czekoladę mleczną możemy zastąpić czekoladą gorzką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować