Domowe wrapy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i szybka przekąska. Może być podawana na ciepło jak i na zimno.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • DODATKI;:
    - Szynka konserwowa: 15 dekagramów
    - ser żółty: 15 dekagramów
    - pomidory: 2 sztuki
    - sałata lodowa lub strzępiasta: 1 sztuka
    - musztarda kamis delikatna: 4 łyżeczki
    CIASTO::
    - woda niegazowana: 1 szklanka
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - olej: 1 łyżka
    - sól do smaku: 1 szczypta

Domowe wrapy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • domowe wrapy 1. Przygotować produkty potrzebne do zrobienia wrapów.
    Usmażyć placki według przepisu.Pomidory pokroić w kawałki,szynkę i ser w paski a sałatę porwać na mniejsze części.
  • 2. Każdy naleśnik posmarować 1 łyżeczką musztardy na środku nałożyć szynkę,ser,pomidory.Przykryć to sałatą i zawinąć wszystko w rulon.
  • domowe wrapy 3. Przed podaniem przeciąć wrapy na pół i odkroić nożem brzegi.
    Podawać na zimno lub ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy