Domowe wafelki

4.46 (183 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Szybkie w przygotowaniu i smaczne.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 paczka wafli
    1 margaryna
    1 szklanka cukru
    0,5 opakowania mleka w proszku tj. 500g
    0,5 szklanki wody
    3 łyżeczki kakao
Wystaw ocenę:

4.46 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe wafelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z cukrem. Dodać margarynę i mieszać aż do rozpuszczenia się margaryny.
  • 2. Zdjąć z ognia i dodać kakao i mleko w proszku. Zmiksować na jednolitą masę.
  • 3. Lekko przestudzoną masę nakładać na wafle. Mogą być 3 - 4 - 5 warstw - według upodobania.
  • 4. Gotowe wafle przyłożyć czymś ciężkim na całej powierzchni np. jakąś grubą książką. Poczekać aż masa ostygnie i ładnie połączy się z waflami (ok. 60 min). Po zastygnięciu kroić na kawałki dowolnej wielkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować