Domowe szybkie zapiekanki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Co do składników - pełna dowolność. Dobra propozycja na czyszczenie lodówki.

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 bułki bagietki, mini bagietki lub paluchy
    - odrobina masła
    - kilka plasterków salami (u mnie salami pepperoni)
    - kilka surowych pieczarek
    - pół surowej cebuli
    - keczup lub sos pomidorowy
    - kilka plastrów żółtego sera
    - odrobina oregano

Domowe szybkie zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki rozcinamy wzdłuż, smarujemy masłem, na maśle układamy ser, na wierzchu cebulkę, surowe pieczarki i salami. Po wierzchu posypujemy odrobiną oregano. Podpiekamy bagietki w piekarniku do momentu aż wierzch zacznie się rumienić - podajemy z keczupem lub z ulubionym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy