Domowe sucharki

4.47 (182 ocen)

  • 2 godz.

Pomysł jak można zmienić czerstwe ciasto drożdżowe w pyszne domowe sucharki.

  • 2 godz.

Składniki:

  • czerstwe ciasto drożdżowe, ja użyłam najzwyklejszego, można ususzyć również z rodzynkami
Wystaw ocenę:

4.47 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasto drożdżowe Desery

Domowe sucharki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obcinamy cienko boki ze wszystkich stron. Następnie ciasto kroimy na cienkie, centymetrowe kromki, układamy na blaszce wyłożonej papierem lub kratce. Opcjonalnie żeby były słodsze można oprószyć cukrem waniliowym lub pikantne ulubionymi przyprawami. Pieczemy w temperaturze 170 - 180 stopni ok 15 - 20 minut, aż lekko się zarumienią. Podczas pieczenia pilnujemy sucharków, gdyż dosyć szybko się rumienią. Przechowujemy szczelnie zamknięte.

Porady

Można również upiec ciasto drożdżowe (bez bakalii) i odstawić je na dwa dni by trochę obeschło, po czym je kroimy w kawałki i suszymy. Można również zrobić pikantne sucharki, wystarczy je posypać ulubioną mieszanką przypraw. Każdy ma swój sposób na zrobienie ciasta drożdżowego dla tych co jednak mają wątpliwości przedstawiam mój sposób na ciasto: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/tradycyjna-babka-drozdzowa-receptura-mojej-mamy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować