Domowe Rafaello

4.69 (234 ocen)

Przepis na pyszne kokosowe kuleczki Rafaello , przepis banalnie prosty , a smak pralinek POWALA !

Składniki:

  • (około 20 szt.)

    1 tabliczka białej czekolady (100g)

    50g masła

    25g cukru pudru

    3/4 szkl. wiórków kokosowych do masy

    ok. 20 obranych migdałów

    oraz
    około 1/2 szkl. wiórków kokosowych do obtoczenia kulek
Wystaw ocenę:

4.69 (234 ocen)

Zobacz również:

Desery Pralinki

Domowe rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rafaello 1. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
    W misce ucieramy dokładnie masło z cukrem pudrem. Najlepiej zrobić to mikserem. Do powstałej masy dodajemy powoli rozpuszczoną czekoladę cały czas miksując. Na koniec wsypujemy do masy wiórki kokosowe i mieszamy wszystko delikatnie łyżką. Masę wstawiamy na około 30 minut do lodówki.
    Ze stężałej masy formujmy małe kuleczki, umieszczając w środku każdej po jednym migdale. Obtaczamy je dokładnie w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kulki rafaello musimy jeszcze raz schłodzić w lodówce przez około 2 godz.

Porady

Przepis pochodzi ze strony http://kawa-cynamonem-pachnaca.blogspot.com/2013/10/raffaello-kokosowa-delicja.html

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować