Domowe trufle

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie czekolady i migdałów

Składniki:

  • 100 g biszkoptów
    100 g herbatników petit beurre
    2 tabliczki czekolady Milka
    5 łyżek śmietany kremówki 30 %
    138 g migdałów mielonych
    2 cukry wanilinowe Dr. Oetkera

Domowe trufle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1r56cbp 1. Herbatniki i biszkopty zmielić .
  • 2. Czekoladę rozpuścić nad parą wodną z cukrem wanilinowym.
  • image-0t7foqf 3. Do letniej czekolady dodać śmietankę i wymieszać.
  • 4. Do zmielonych herbatników i biszkoptów dodać migdały oraz masę czekoladową.
  • image-1sdrf52 5. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
  • image-00a8xc1 6. Ręce namoczyć w wodzie i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
  • image-0u16qkw 7. Pralinki obtaczać w wiórkach kokosowych lub orzechach , jak wolicie.
  • 8. Odstawić do lodówki na 2 godziny .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy