DOMOWE OSTRE KIELBASKI

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszne domowe kiełbaski

  • 50 min

Składniki:

  • -200g zmielonej piersi kurczaka,
    -200g zmielonej wolowiny,
    -2zabki czosnku,
    -1lyzeczka soli(badz wiecej, jak kto woli),
    -pol lyzeczki chilli,
    -okolo lyzeczka slodkiej czerwonej papryki.

Domowe ostre kielbaski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przeciskamy przez praske czosnek i wszystkie skadniki dokladnie mieszamy.Przykrywamy i odstawiamy na noc do lodowki.Rano wyciagamy formujemy kielbaski i ciasno zawijamy w folie aluminiowa. Tak przygotowane kielbaski wkladamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy okolo 40minut w dosc wysokiej temperaturze(dla pewnosci czy sa dobre mozemy jedna sprawdzic). Wyciagamy i pozostawiamy do ostygniecia

Porady

Dobre na cieplo jak i na zimno . Można rowniez przyrzadzic na grillu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy