Domowe nugates - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ulubione przyprawy mieszamy z olejem, marynujemy w tym mięsko umyte i pokrojone w małe kawałki. odstawiamy na 2 godziny.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki.
Kapustę szatkujemy, marchewę ścieramy na tarce o dużych oczkach, pietruszkę siekamy. Wszystko razem łączymy, dporawiamy, solą, pieprzem, cukrem.
Mięsko obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym jajku a na końcu w pokrusznych płatkach kukurydzianych. Smażymy na oleju na złoty kolor.
Frytki smażymy we frytownicy na złoty kolor.
Dla tych którzy nie lubią surówki z kapusty robimy taką z samej marchewki, do której ja dodaję odrobinę majonezu.
Porady
nie podaję konkretnej ilości składników, ponieważ zależy ona od apetytów domowników
Komentarze