Domowe nachos

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Domowe nachos to świetna alternatywa dla tych sklepowych pełnych soli, robi się je bardzo szybko i łatwo a do tego smakują świetnie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka kukurydziana: 100 gramów
    - mąka orkiszowa: 100 gramów
    - maka pszennna: 100 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - letnia woda (może być potrzebne troche mniej, trzeba dodawać stopniowo): 100 mililitrów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - sól i i peprz (według uznania,ale radze dać sporo): 0.5 łyżeczki
    - kurkuma i ostra papryka (dla lapszego koloru i smaku): 0.25 łyżeczki
    DODATKI:
    - olej (do smażenia): 0.5 litra
    - starkowany ser (ilość według uznania): 20 dekagramów
    - pikantna salsa pomidorowa (ew. pikantny ketchup): 4 łyżki
    - kwaśna śmietana (do podania): 10 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowe nachos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe nachos- ciasto 1. Z podanych na ciasto składników zagniatamy kulę o jednolitej konsystencji.
  • Domowe nachos- koła 2. Ciasto rozwałkowujemy na blacie dość cienko ok 1 mm. Wycinamy okręgi.
  • Domowe nachos- trójkąty 3. Następnie dzielimy na trójkąty.
  • Domowe nachos- smażenie 4. W garnuszku rozgrzewamy olej i smażymy nachos na złoto .
    Smażą się bardzo szybko. Wyjmujemy i odsączamy z tłuszczu.
  • Domowe nachos 5. Gotowe nachos układamy na talerzu, posypujemy serem, następnie polewamy salsą i znów serem, zapiekamy jakieś 10 minut w piekarniku.
  • Domowe nachos 6. Podajemy z kwaśną śmietaną , najlepiej smakuje na gorąco
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować