• Domowe masło z orzechów włoskich

    Dodane przez: i love food

  • Masło orzechowe idealne na kanapki, jako dodatek do naleśników, ciast i ciasteczek. Cudownie orzechowe w smaku z lekką miodową nutą.

  • Składniki

    - 300 g orzechów włoskich
    - 3 łyżki miodu
    - szczypta soli

  • Sposób przygotowania

    1.

    Rozdrobnij orzechy blenderem, dodaj miód i sól. Blenduj całość, aż masa będzie jednolita. Mi zajęło to 20 minut.

    2.

    Przechowuj masło w słoiku w lodówce. Smaruj na kanapki, bądź wykorzystuj do pieczenia ciast, słodkich bułeczek itp

  • Rady

    Masło orzechowe idealnie nadaje się jako baza tortów, ciast i ciasteczek.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, slodkie_zycie, zdrowie_na_talerzu, moj_niedzielny_obiad, dania_dla_urody, sezonowe_przysmaki, szkola_babci, orzechy włoskie, orzechy, masło, masło orzechowe, Film kulinarny
  • Polecamy:

  • 0 komentarzy

Dodane przez: i love food

i love food 69

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2016-11-07T15:54:55+01:00


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »