Domowe masło orzechowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Domowe masło orzechowe, które zawiera tylko dwa składniki. W porównaniu do tego sklepowego (doliczyłam się aż dwunastu składników) jest o wiele zdrowsze i tańsze.

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 szklanki orzechów ziemnych niesolonych

    - 1/2 łyżeczki rozdrobnionej soli morskiej

Domowe masło orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miksera wrzuć orzechy i zacznij miksować. Co jakiś czas przerywaj miksowanie, by przemieszać masę łyżką. Po 15 minutach sprawdź czy masło jest gładkie i błyszczące.
  • 2. Dodaj sól i jeszcze raz dobrze wszystko zmiksuj. Całość przełóż do słoików i przechowuj do 2 tygodni w lodówce.

Porady

Według tego przepisu przygotujesz również masło z migdałów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy