Domowe Masło

5 (180 ocen)

  • 20 min

Swojskie domowe najlepsze, używam go do wszystkiego.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 l śmietany 30%

    Dodatkowo:
    drewniana łyżka
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pasty

Domowe masło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę mocno schładzamy w lodówce. Przelewamy do dużej miski i ubijamy mikserem. Ubijamy tak długo aż śmietana nam się zważy a masło oddzieli się od maślanki. Masło przekładamy do miski i porządnie przelewamy zimną wodą aby wypłukać maślankę. Odciśnięte masło formujemy drewnianą łyżką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Masło klarowane Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować