Domowe lody szafranowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lato juz!?,..no jeszcze nie,ale ciepelko sie robi,i trzeba zapelnic zamrazarke lodami i to wlasnie swojej roboty.

  • 30 min

Składniki:

  • .200 ml smietany kremowki
    .3 jajka
    .200 gr cukru pudru
    .paczuszka szafranu w proszku
    .aromat waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe lody szafranowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka parzymy wrzatkiem ok.1min,potem polewamy zimna woda.
  • 2. Oddzielamy bialka od zoltek i ubijamy je na sztywno,potem powoli dodajemy polowe cukru puderu i po jednym zoltku,szafran i aromat.
  • 3. Do innej miseczki wlewamy smietane i ubijamy ja na sztywno a nastepnie powoli dodajemy pozostaly cukier puder.
  • 4. Ubita smietane dodajemy do masy jajecznej i laczymy na wolnych obrotach miksera.
  • 5. Gotowa mase przekladamy do przygotowanego plastikowego pojemniczka z pokrywka i zamrazamy przez co najmniej 4-5 godz.
  • 6. Podajemy z dodatkami lub bez-sa smaczne w kazdej postaci.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować