Domowe krówki kruche

4.5 (151 ocen)

Kruche, proste i przesłodkie ! :)

Składniki:

  • - 2 szk. mleka
    - 2 szk. cukru
    - 125 g margaryny
    - 1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery Cukierki Krówki

Domowe krówki kruche - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krówki 1. Do garnka wrzucamy margarynę, mleko oraz cukry. Mieszać tak długo aż masa będzie miała kolor brązowy, trwa to mniej więcej 1h, pod koniec gotowania zwiększyć gaz i mieszać energicznie. Masa jest gotowa gdy jest gęsta i szybko zastyga.Gotową masę wlać do przygotowanego naczynia (należy robić to dość szybko , bo masa szybko zastyga), kroić letnie, pakować w papierki lub włożyć do słoiczka.
    Smacznego !

Porady

Krówki można gotować także na patelni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować