Domowe kopytka

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne dlatego przygotowuje je bardzo często.

Składniki:


  • 0,5 kg ziemniaków ugotowanych
    kostka sera białego
    2-łyżki mąki ziemniaczanej
    2- łyżki mąki pszennej
    2 jajka
    sól
    stolnica
    1łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowe kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ziemniaki około 25 minut do miękkości. Gdy ostygną wraz z serem mielimy w maszynce.Na stolnice wsypujemy mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenna. Dodajemy zmielone ziemniaki wraz z białym serem.Wbijamy jajka. Zagniatamy tak aby wszystkie składniki się ładnie połączyły i ciasto zrobiło się elastyczne.Z ciasta wyrabiamy niewielkie ruloniki.Ruloniki kroimy w poprzek. Gotujemy w osolonej wodzie. Kopytką są gotowe wtedy gdy będą pływać pod samym wierzchem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować