Domowe hot-dogi

4.5 (159 ocen)

  • 20 min

Pomysł na szybką i tanią kolacją

  • 20 min

Składniki:

  • 4 rogale ( dość proste)
    4 parówki
    4 plastry sera żółtego
    parę liści sałaty lodowej
    1 pomidor
    1 mała cebula
    1 ogórek kiszony
    2 kawałki papryki z octu
    ketchup
    majonez
    musztarda
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowe hot-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • hot-dogi 1. Parówki gotujemy do miękkości.
    Sałatę rwiemy w małe kawałki , dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i cebulę.
    Bułkę rozkrajamy , podsmażmy na suchej patelni, środek smarujemy majonezem, wkładamy plaster sera , gorącą parówkę , sałatkę oraz na wierzch potrojonego w plasterki ogórka i w paseczki paprykę.
    Polewamy ketchupem i musztardą.

Porady

Bułki na hot-dogi możemy podgrzać w mikrofli z serem żółtym , lecz podsmażone na patelni są chrupiące.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować