Domowe hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy musztardę, bułkę tartą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz vegetą. Dokładnie mieszamy, formujemy płaskie okrągłe kotlety, smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 5 minut z każdej strony. Ogórki i pomidora kroimy w plastry, cebule kroimy w krążki, sałatę myjemy, osuszamy.. Bułki kroimy na pół, lekko opiekamy na suchej patelni. Dolną część bułki smarujemy majonezem, układamy listek sałaty, usmażonego kotleta, smarujemy musztardą, ketchupem. Układamy plasterek pomidora, krążki cebuli oraz plasterki ogórka. Wierzchnią część bułki smarujemy majonezem i , układamy na wierzch.
Porady
Kotlety do hamburgerów możemy również usmażyć na grillu.
Komentarze