Domowe delfinarium

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię wymyślać nowe potrawy. Dbam o to, aby były pięknie podane.

Składniki:

  • zielona galaretka, np. agrestowa
    mango
    3 garści orzechów arachidowych
    kilka listków natki pietruszki

Domowe delfinarium - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Mango myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Ostrym nożykiem wycinamy delfiny.
  • 2. Do 3 szerokich szklanek wsypujemy po garści orzechów. Wlewamy po 1/6 tężejącej galaretki. Wkładamy listki natki. Odstawiamy, aby galaretka
    nieco stężała.
  • 3. Wlewamy resztę galaretki i wkładamy delfiny. Wstawiamy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy