domowe ciasteczka GRANOLA

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Pyszne zdrowe ciasteczka w parę chwil.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 puszka masy krówkowej
    pół szklanki płatków orkiszowych
    pół szklanki płatków owsianych
    2 łyżki płatków jęczmiennych
    2 łyżki płatki płatków pszennych
    2-3 łyżki suszonych jagód goji lub żurawiny
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Domowe ciasteczka granola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki mieszamy ze sobą dodajemy masę krówkową mieszamy drewnianą łyżką, aż składniki się wymieszają. Dłonie nacieramy olejem i kształtujemy okrągłe ciasteczka. Ciastka układamy na papierze do pieczenia i odstawiamy w suche chłodne miejsce na noc.

Porady

Jeżeli ktoś lubi korzenny smak do masy można dodać szczyptę cynamonu. Ciasteczka idealnie smakują z poranną kawą lub jako drugie śniadanie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Orkisz Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować