Domowe chrusty

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten przepis mam od mamy,robilam chrusty pierwszy raz.Wyszly przepyszne.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szkl maki,1 1/2 szkl cukru ,2 jaja,1 proszek do pieczenia,2 kostki sera,mleko.olej do glebokiego smazenia.

Domowe chrusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-17kedw6 1. Make wsypujemy do miski dodajemy jajka,proszek,ser zagniatamy wszystko dolewajac mleko-tyle aby powstalo zwarte ciasto.Podsypujemy maka walkujemy na placek nie za cienki.Kroimy prostokaty ,potem tniemy je na pol i robimy slady nozem na srodku kazdego prostokata.Jeden koniec przekladamy przez srodek prostokata i gotowe.Olej grzejemy w rondlu i na goracy olej wkladamy chrusty.Smazymy na zloty kolor po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Mozemy tez do wykrajania uzyc roznych foremek do ciastek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy