Domowe chipsy jabłkowe z cynamonem

4.5 (161 ocen)

  • 2 godz.

Chipsy jabłkowe robi się bardzo prosto, wystarczy mieć suszarkę spożywczą (choć można je robić też w piekarniku) i cenowo wychodzą o wiele taniej niż te kupowane w sklepie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ulubione jabłka
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Chipsy

Domowe chipsy jabłkowe z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka powinny być twarde i mało soczyste, dzięki czemu szybciej się wysuszą.
    Umyte i obrane ze skórki jabłka krój na cienkie plasterki, tym razem kroiłam po bokach, bez wydrążania środka - jeśli chcecie okrągłe plasterki to zajrzyjcie jak się je robi tutaj - klik.
    Plasterki układać w suszarce spożywczej, posypać cynamonem i suszyć na dużej mocy przez 2-3 godziny aż plasterki będą suche.
    Chipsy jabłkowe są świetne, jako przekąska, a w święta można zrobić z nich kompot z suszu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (179 ocen)

Chipsy

To może cię zainteresować