DOMOWE BURGERY

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo proste , szybkie i bardzo dobre burgery ,które idealne są na kolację . Naprawdę można się nimi dobrze najeść. :)

  • 30 min

Składniki:

  • (Składniki na 4 burgery)
    350-400 g zmielonej wołowiny
    4 plastry bekonu
    4 bułki hamburgerowe
    4 plastry sera żółtego
    1 pomidor
    1 ogórek konserwowy
    kilka liści sałaty lodowej
    majonez
    ketchup
    sól
    pieprz

Domowe burgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso odrobinę posolić , popieprzyć i uformować 4 burgery. Następnie położyć na rozgrzanego grilla wraz z bekonem.
  • 2. Pomidora i ogórka pokroić w plastry, a sałatę porwać na mniejsze kawałki.
  • 3. Bułki przekroić i chwilę podgrzać w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 4. Gdy burgery i bekon się ugrillują położyć na desce i na ciepłe burgery położyć po plastrze sera żółtego.
  • 5. Następnie robić burgera w podanej kolejności :
    spód bułki, ketchup, sałata, burger, ser, sałata, bekon, pomidor, ogórek, sałata, majonez, góra bułki.
  • 6. I gotowe :)

Porady

To jest moja propozycja bo taką lubię ,ale każdy wedle uznania może dodawać co chce :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy