Domowe buraczki

4.5 (165 ocen)

smaczny dodatek do obiadu, bez chemii

Składniki:

  • małe buraczki (ilość na duży garnek)
    tłuszcz np. smalec, margaryna
    woda
    cukier
    olej
    sól
    ocet
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Domowe buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe buraczki-obieranie ze skórki 1. Ugotować buraki w wodzie z odrobiną tłuszczu, ok. 1,5 godziny. Odcedzić, wystudzić i obrać ze skórki.
  • Domowe buraczki-przyprawianie 2. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach (można robotem). Doprawić do smaku solą, cukrem, octem, wlać odrobinę oleju.
  • Domowe buraczki=pasteryzowanie 3. Upchać w słoikach, pasteryzować w zależności od wielkości słoików: ok. 20 minut słoiki o poj. 320-500ml, do 45 minut słoiki litrowe

Porady

Buraczki przed podaniem doprawić pieprzem, cebulką i chrzanem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować